Info-Gloria

infogloria banneri uusin 4

Info Gloria on maahanmuuttajaneuvonnan kehittämishanke, joka käynnistyi tammikuussa 2015. Hanke on kaksivuotinen ja sitä hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja vakiinnuttaa matalan kynnyksen monikieliset neuvontapalvelut Keski-Suomeen. Hanke on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR), Keski-Suomen ELY -keskuksen ja Jyväskylän kaupungin rahoittama. Hankkeessa työskentelee projektipäällikkö, projektisuunnittelija ja viisi maahanmuuttajaneuvojaa. Neuvojat palvelevat asiakkaita suomen, englannin, venäjä, viron, persian, kurdin, thain, ranskan, kinjaruandan ja suahilin kielillä. Hankkeessa kasvatetaan maahanmuuttajaneuvojien ammattiosaamista tarjoamalla heille räätälöityä koulutusta. Lisäksi vahvistamme mm. kaupungin asiakaspalveluhenkilöstön osaamista maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa tarjoamalla heille toimialakohtaista koulutusta. Hanke pyrkii myös kokeilemaan erilaisia teknologisia ratkaisuja neuvonnassa, niin että saataisiin Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevien pienempien kuntien vieraskieliset kuntalaiset neuvontapalveluiden piiriin.

Neuvontapiste toimii Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä samassa aulassa Monikulttuurikeskus Glorian kanssa (Matarankatu 6). Info Gloriasta saa apua ja neuvoja esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: missä voi opiskella, kuinka täyttää lomakkeita, miten hakea asuntoa, mitä Kelasta tulleet kirjeet ja lomakkeet tarkoittavat, mistä löytää päiväkoti tai koulu lapsille tai mistä ylipäätänsä löytää apua arjen ongelmiin?

Neuvontaan voi tulla ilman ajanvarausta tai ottaa yhteyttä puhelimitse 0400 275 163 tai sähköpostilla . Neuvonta on maksutonta.

Olet lämpimästi tervetullut Info Gloriaan, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Info-Glorian ajankohtainen tiedotus tapahtuu Monikulttuurikeskus Glorian sivujen kautta, www.monikulttuurikeskus-gloria.fi

 Hankkeen julkaisu Issuu-palvelussa https://issuu.com/kytry/docs/infogloria_monikielisen_neuvontatyo
 (PDF -versio löytyy myös KYT:n julkaisuista.)