Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Valtiovarainministeriön Avoin hallinto vierailulla

Kuva. Avoimen hallinnon väki toi järjestöille avoimuudesta muistuttavia tuliaisia.

Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke kävi 6.6.2019 helteisellä vierailulla KYTissä ja keskustelemassa keskisuomalaisten järjestöjen kanssa julkisen hallinnon avoimuuden kehittämisen ajankohtaisista kysymyksistä.

Vierailulla kerättiin näkökulmia ja kehitysideoita valtakunnalliseen avoimen hallinnon toimintaohjelmaan, jota laaditaan parhaillaan uudelle hallituskaudelle. Keskeisiä teemoja ovat mm. luottamus, osallisuus ja ymmärrettävyys.

Tapaamisessa järjestöjen väki ehdotti yhtenä konkreettisena ideana järjestövaikutusten arviointia osaksi lainvalmistelua. Näin järjestö- ja kansalaistoiminnan näkökulma tulisi huomioitua jo erilaisten uudistusten suunnitteluvaiheessa, ja ennakoimattomilta haitallisilta vaikutuksilta kansalaistoimintaan vältyttäisiin.

KYTin puolesta lämpimät kiitokset avoimen hallinnon väelle vierailusta ja keskusteluun osallistuneille järjestötoimijoille arvokkaista kommenteistanne.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

KYTin hallitus etsii uutta puheenjohtajaa
Oletko sinä etsimämme henkilö tai tiedätkö erinomaisen ehdokkaan? Ehdota meille uutta puheenjohtajaa! Pitkäaikainen Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen hallituksen puheenjohtaja Sakari Möttönen on ilmoittanut väistyvänsä tehtävästä. Valitsemme
Lue lisää
Keski-Suomeen Meijän sote-keskus
Uudessa hallitusohjelmassa puhutaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksista, joissa asiakas saa tarvitsemansa avun ja tuen yhdestä paikasta. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ovat
Lue lisää
Yleisö seuraa Sakari Möttösen luentoa Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-salissa. Kuva Sari Naappi.
Järjestöjen ja kuntien yhteistyöllä kohti asiakaslähtöisiä palveluiden hankintoja
Kuva: Sari Naappi Kilpailutus uhkaa heikossa sosiaalisessa asemassa olevien ihmisten palveluja ja niitä tuottavia järjestöjä Haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille palveluja tuottavien järjestöjen perinteiset vahvuudet kuten
Lue lisää
Uusi PAIKKO® osaamistodistus julkaistu!
Suomen ensimmäinen selainpohjainen, ohjattuun toimintaan tarkoitettu osaamistodistustyökalu julkaistaan 30.8.2019. Osaamistodistus kuvaa havaitut taidot ammatillisten perustutkintojen perusteiden mukaisesti ja se on positiivinen palaute työpaikalla osoitetusta osaamisesta.
Lue lisää