Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Ei hinnalla millä hyvänsä, vaan vastuullisuus edellä

Avoimuus, vastuullisuus ja yhteinen hyvä olivat kantavia teemoja, kun maakuntamme järjestöt keskustelivat yleishyödyllisen toiminnan näkökulmalla rahapelihaittojen vähentämisestä ja rahapelituottojen käyttämisestä. KYTin järjestämään aamukahvikeskusteluun 23.8. Jyväskylässä kokoontui joukko STEAn kautta sosiaali- ja terveysministeriön avustusta saavia toimijoita.

Kolmannen sektorin toimijat tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, usein sellaisten kohderyhmien parissa joita muut toimijat eivät tavoita. Vaikka rahapeliongelmat eivät suoraan näyttäydy jokaisen järjestön toiminnassa ja asiakaskohtaamisissa, niiden olemassa olo mahdollisena taustatekijänä tunnistetaan ja halutaan ottaa esiin sekä vahvistaa ennaltaehkäisevää otetta.

Pelihaittoja aidosti vähentävät aloitteet, kuten pelitunnistautuminen, saivat järjestöiltä vahvaa kannatusta; vastuullisuus on niille sydämen asia ja kaikessa toiminnassa halutaan olla mahdollisimman avoimia. ”Haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä, ja osoittaa toiminnallamme ettemme ole mukana hinnalla millä hyvänsä.”, summasi KYTin toiminnanjohtaja Raili Haaki yhteisiä tunnelmia.

Yhdessä tunnistettiin laajempi tarve konkreettisille työkaluille niiden toimijoiden tueksi, joilla pelihaittojen ennaltaehkäisy ei suoraan linkity omaan perustoimintaan. Myös yhteisiä mittareita pelihaittojen ennaltaehkäisyyn liittyvien toimien osoittamiseksi kaivattiin. Keskustelijoissa heräsi innostus ryhtyä toimeen ja pilotoida jotain näihin liittyvää.

”Keski-Suomessa on erinomaisia järjestöjen verkostoja, keskinäistä luottamusta ja maakuntamme haluaa profiloitua hyvinvoinnin mallimaakuntana. Meillä on upea mahdollisuus olla suunnannäyttäjiä.”, iloitsi Haaki keskustelutilaisuuden päätteeksi ja kannusti järjestöjä yhteistyöhön pelihaittojen ehkäisyssä.

Kuvassa: KYTin Raili Haaki, Sovatekin Pelituki-hankkeen Jarkko Järvelin ja Kriisikeskus Mobilen Tuija Hauvala keskustelemassa järjestöjen näkökulmista pelihaittojen vähentämiseen ja rahapelituottoihin.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

KYT tiedottaa -logo
Tiedote 26.5.2020 Poikkeustilan suurimmat rajoitukset ovat hiljalleen hälvenemässä. Myös meillä KYTissä lähdetään avaamaan tiloja ja toimintaa 1.6.2020 alkaen. Kansalaistoiminnankeskus Mataran kohtaamispaikka (aula) aukeaa vaiheittain 1.6.
Lue lisää
KYT tiedottaa                                                                                13.3.2020 Alla olevia linjauksia päivitetty 17.3.2020 (tiedote). Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki on päättänyt seuraavat toimenpiteet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Suosittelemme näitä toimia myös muille
Lue lisää
Tiedote                                                                                                    10.3.2020 Maakuntamallille selkeä kannatus Sotunetin ja maakuntien verkostojärjestöjen kyselyssä Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakuntien verkostojärjestöt toteuttivat helmi – maaliskuussa 2020 kyselyn maakunnissa toimiville järjestöille.
Lue lisää
Uutena puheenjohtajana on hienoa perehtyä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen toimintaan. Olen tavannut KYT ry:n ja KYT -osuuskunnan henkilökunnan iloisen ilmapiirin ja innostuksen sekä sitoutuneisuuden työhönsä. KYT
Lue lisää