Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Ei hinnalla millä hyvänsä, vaan vastuullisuus edellä

Avoimuus, vastuullisuus ja yhteinen hyvä olivat kantavia teemoja, kun maakuntamme järjestöt keskustelivat yleishyödyllisen toiminnan näkökulmalla rahapelihaittojen vähentämisestä ja rahapelituottojen käyttämisestä. KYTin järjestämään aamukahvikeskusteluun 23.8. Jyväskylässä kokoontui joukko STEAn kautta sosiaali- ja terveysministeriön avustusta saavia toimijoita.

Kolmannen sektorin toimijat tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, usein sellaisten kohderyhmien parissa joita muut toimijat eivät tavoita. Vaikka rahapeliongelmat eivät suoraan näyttäydy jokaisen järjestön toiminnassa ja asiakaskohtaamisissa, niiden olemassa olo mahdollisena taustatekijänä tunnistetaan ja halutaan ottaa esiin sekä vahvistaa ennaltaehkäisevää otetta.

Pelihaittoja aidosti vähentävät aloitteet, kuten pelitunnistautuminen, saivat järjestöiltä vahvaa kannatusta; vastuullisuus on niille sydämen asia ja kaikessa toiminnassa halutaan olla mahdollisimman avoimia. ”Haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä, ja osoittaa toiminnallamme ettemme ole mukana hinnalla millä hyvänsä.”, summasi KYTin toiminnanjohtaja Raili Haaki yhteisiä tunnelmia.

Yhdessä tunnistettiin laajempi tarve konkreettisille työkaluille niiden toimijoiden tueksi, joilla pelihaittojen ennaltaehkäisy ei suoraan linkity omaan perustoimintaan. Myös yhteisiä mittareita pelihaittojen ennaltaehkäisyyn liittyvien toimien osoittamiseksi kaivattiin. Keskustelijoissa heräsi innostus ryhtyä toimeen ja pilotoida jotain näihin liittyvää.

”Keski-Suomessa on erinomaisia järjestöjen verkostoja, keskinäistä luottamusta ja maakuntamme haluaa profiloitua hyvinvoinnin mallimaakuntana. Meillä on upea mahdollisuus olla suunnannäyttäjiä.”, iloitsi Haaki keskustelutilaisuuden päätteeksi ja kannusti järjestöjä yhteistyöhön pelihaittojen ehkäisyssä.

Kuvassa: KYTin Raili Haaki, Sovatekin Pelituki-hankkeen Jarkko Järvelin ja Kriisikeskus Mobilen Tuija Hauvala keskustelemassa järjestöjen näkökulmista pelihaittojen vähentämiseen ja rahapelituottoihin.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

Hyvinvoinnin mallimaakunnan titteliä ei saavuteta järjestöavustuksista leikkaamalla
Valtakunnan eri suunnilta kantautuu hälyttäviä uutisia kunta-avustusten leikkaussuunnitelmista. Muun muassa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä kertoi lopettavansa järjestöavustukset. Myös Keski-Suomen kunnissa sorvataan parhaillaan tulevan vuoden
Lue lisää
KYTin hallitus etsii uutta puheenjohtajaa
Oletko sinä etsimämme henkilö tai tiedätkö erinomaisen ehdokkaan? Ehdota meille uutta puheenjohtajaa! Pitkäaikainen Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen hallituksen puheenjohtaja Sakari Möttönen on ilmoittanut väistyvänsä tehtävästä. Valitsemme
Lue lisää
Keski-Suomeen Meijän sote-keskus
Uudessa hallitusohjelmassa puhutaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksista, joissa asiakas saa tarvitsemansa avun ja tuen yhdestä paikasta. Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ovat
Lue lisää
Yleisö seuraa Sakari Möttösen luentoa Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-salissa. Kuva Sari Naappi.
Järjestöjen ja kuntien yhteistyöllä kohti asiakaslähtöisiä palveluiden hankintoja
Kuva: Sari Naappi Kilpailutus uhkaa heikossa sosiaalisessa asemassa olevien ihmisten palveluja ja niitä tuottavia järjestöjä Haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille palveluja tuottavien järjestöjen perinteiset vahvuudet kuten
Lue lisää