Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

STEA:n avustusehdotus KYTin toimintoihin v. 2020

STEA:n avustusehdotukset vuodelle 2020 on julkaistu tänään 5.12.2019.

KYT jatkaa kaikkia toimintojaan edelleen, vaikkakin pientä pettymystä ehdotus meille aiheutti. Suunniteltuja vahvistuksia mm. Kansalaistoiminnankeskus Mataran ja KYT-järjestöpalveluiden toimintaan ei tulla saamaan. Sen sijaan leikkausta kuluvan vuoden tasoon ehdotetaan niin Mataralle, kuin Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt -hankkeellekin.

Rahoittajan mukaan toiminnan vaikuttavuutta tulisi voida osoittaa konkreettisemmin. Kansalaistoiminnan mahdollistajana toimiessa onnistuminen on kuitenkin usein sitä, että talon ja palvelujen käyttäjät ovat tyytyväisiä ja keskittyvät kukin omaan tärkeään toimintaansa. Jyväskylä käy esimerkiksi muille kaupungeille: Kansalaistoiminnankeskusta on rakennettu yhteisvoimin ja Matara palvelee kymmeniä järjestöjä ja satoja kansalaisia päivittäin.

KYT saa edelleen merkittävän osan rahoituksestaan STEA:lta. Nähtäväksi jää, miten pelituottojen väheneminen ja Veikkauksen tulevaisuus lähivuosina toimintaamme vaikuttavat.

Yhteiskunnallisen toimintaympäristön epävakaus näkyy myös STEA:n rahoittaman Järjestöt 2.0. -ohjelman toteutuksessa. Myös muut ohjelman maakunnalliset hankkeet saivat tänään yllättyä ensi vuodelle ehdotetun rahoituksen leikkauksista. Näillä näkymin alustavat suunnitelmat tulee kutistaa ensi vuonna yhdeksään kuukauteen mahtuviksi. Järjestöjen osallisuutta ja roolia maakunnan sote-uudistuksessa on saatu näkyväksi ja työtä olisi vielä paljon tehtäväksi.

Toivottavasti valtakunnallisella tasolla on edelleen tahtotilaa tukea sitä, että kansalaisia lähellä olevat kolmannen sektorin toiminnat tulevat näkyviksi ja hyödyttämään paljon puhuttua hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Jotta tämä toteutuu, tulevia ratkaisuja suunniteltaessa on aidosti kuunneltava alueiden toimijoita.

Raili Haaki, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

Avoimuus on yhteinen juttu
Tiesitkö, että maailman väestöstä vain 4 % asuu maissa, joissa heidän perusoikeutensa, kuten yhdistymis- ja kokoontumisvapaus toteutuvat? Tai että yli puolessa maailman valtioista kansalaisyhteiskunnan toimintaa
Lue lisää
Marja-Leena Saarisesta KYTin hallituksen uusi puheenjohtaja
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen pitkäaikaisen puheenjohtajan Sakari Möttösen(* seuraajaksi tulevalle kaksivuotiskaudelle valittiin syyskokouksessa 12.12.2019 KTM Marja-Leena Saarinen. Saarinen on jäänyt vuosi sitten eläkkeelle toimittuaan 14 vuotta
Lue lisää
Keski-Suomen kuntien järjestöpositiivisuus 2019
Hyvinvoinnin mallimaakunnan titteliä ei saavuteta järjestöavustuksista leikkaamalla
Valtakunnan eri suunnilta kantautuu hälyttäviä uutisia kunta-avustusten leikkaussuunnitelmista. Muun muassa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä kertoi lopettavansa järjestöavustukset. Myös Keski-Suomen kunnissa sorvataan parhaillaan tulevan vuoden
Lue lisää
Puheenjohtajan nuija
KYTin hallitus etsii uutta puheenjohtajaa
Oletko sinä etsimämme henkilö tai tiedätkö erinomaisen ehdokkaan? Ehdota meille uutta puheenjohtajaa! Pitkäaikainen Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen hallituksen puheenjohtaja Sakari Möttönen on ilmoittanut väistyvänsä tehtävästä. Valitsemme
Lue lisää