Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

STEA:n avustusehdotus KYTin toimintoihin v. 2020

STEA:n avustusehdotukset vuodelle 2020 on julkaistu tänään 5.12.2019.

KYT jatkaa kaikkia toimintojaan edelleen, vaikkakin pientä pettymystä ehdotus meille aiheutti. Suunniteltuja vahvistuksia mm. Kansalaistoiminnankeskus Mataran ja KYT-järjestöpalveluiden toimintaan ei tulla saamaan. Sen sijaan leikkausta kuluvan vuoden tasoon ehdotetaan niin Mataralle, kuin Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt -hankkeellekin.

Rahoittajan mukaan toiminnan vaikuttavuutta tulisi voida osoittaa konkreettisemmin. Kansalaistoiminnan mahdollistajana toimiessa onnistuminen on kuitenkin usein sitä, että talon ja palvelujen käyttäjät ovat tyytyväisiä ja keskittyvät kukin omaan tärkeään toimintaansa. Jyväskylä käy esimerkiksi muille kaupungeille: Kansalaistoiminnankeskusta on rakennettu yhteisvoimin ja Matara palvelee kymmeniä järjestöjä ja satoja kansalaisia päivittäin.

KYT saa edelleen merkittävän osan rahoituksestaan STEA:lta. Nähtäväksi jää, miten pelituottojen väheneminen ja Veikkauksen tulevaisuus lähivuosina toimintaamme vaikuttavat.

Yhteiskunnallisen toimintaympäristön epävakaus näkyy myös STEA:n rahoittaman Järjestöt 2.0. -ohjelman toteutuksessa. Myös muut ohjelman maakunnalliset hankkeet saivat tänään yllättyä ensi vuodelle ehdotetun rahoituksen leikkauksista. Näillä näkymin alustavat suunnitelmat tulee kutistaa ensi vuonna yhdeksään kuukauteen mahtuviksi. Järjestöjen osallisuutta ja roolia maakunnan sote-uudistuksessa on saatu näkyväksi ja työtä olisi vielä paljon tehtäväksi.

Toivottavasti valtakunnallisella tasolla on edelleen tahtotilaa tukea sitä, että kansalaisia lähellä olevat kolmannen sektorin toiminnat tulevat näkyviksi ja hyödyttämään paljon puhuttua hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Jotta tämä toteutuu, tulevia ratkaisuja suunniteltaessa on aidosti kuunneltava alueiden toimijoita.

Raili Haaki, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

Koronavirustilanteen vaikutus KYTin toimintaan
KYT tiedottaa                                                                                13.3.2020 Alla olevia linjauksia päivitetty 17.3.2020 (tiedote). Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki on päättänyt seuraavat toimenpiteet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Suosittelemme näitä toimia myös muille
Lue lisää
Sotunetin ja maakuntien verkostojärjestöjen kyselyyn vastanneet kannattivat selkeästi maakuntapohjaista mallia ja toivovat
Tiedote                                                                                                    10.3.2020 Maakuntamallille selkeä kannatus Sotunetin ja maakuntien verkostojärjestöjen kyselyssä Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakuntien verkostojärjestöt toteuttivat helmi – maaliskuussa 2020 kyselyn maakunnissa toimiville järjestöille.
Lue lisää
Uuden puheenjohtajan ensihuomioita
Uutena puheenjohtajana on hienoa perehtyä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen toimintaan. Olen tavannut KYT ry:n ja KYT -osuuskunnan henkilökunnan iloisen ilmapiirin ja innostuksen sekä sitoutuneisuuden työhönsä. KYT
Lue lisää
Millaista tukirakennetta maakunnissa toimivat järjestöt työlleen toivovat?
KYT ry on maakunnallisena verkostojärjestönä aktiivisesti mukana vaikuttamassa siihen, että valtakuntaan saataisiin järjestötyötä sote-uudistuksessa parhaiten tukeva rakenne.  Tulevaisuuden rakenteista kysytään nyt järjestöväen mielipiteitä. Ehdolla on
Lue lisää