Hyvän kierre -kisa toi iloa maaliskuuhun

Kyläparlamentti on merkittävä toimintamalli kylien ja kaupungin välisen vuoropuhelun ja yhteistyön toteuttamiseen.” ”Hän on helposti lähestyttävä, joka innokkaalla ja positiivisella otteella tekee yhteistyötä useiden eri yhdistysten kanssa.” Muun muassa näin kuvailtiin maaliskuussa järjestöpositiivisuudestaan palkittuja keskisuomalaisia hyviä tekoja ja huippuhenkilöitä. Hyvän kierre -kisassa palkittiin yhteensä 14 henkilöä ja tekoa, jotka ovat edistäneet yhdistysten ja kunnan välistä yhteistyötä. ”Kunnianosoitukset ilahduttivat kovasti saajiaan ja tekivät näkyväksi sitä, kuinka meistä jokainen voi laittaa hyvän kiertämään.”, iloitsevat kisan ideoineet Anu Hätinen ja Katariina Luoto Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) ry:stä.

Kisa oli osa yhdistyksille ja kuntien viranhaltijoille ja päättäjille suunnattua kiertuetta, jonka KYT ry järjesti yhteistyössä Keski-Suomen kuntien kanssa. Siihen kerättiin ehdotuksia verkossa ja kuka tahansa pystyi ehdottamaan palkittavia. Ehdotuksia tuli paljon. Koska tempaus liittyi Järjestöpositiivisuus palkitsee! -elinvoimapajakiertueeseen, painotettiin valinnoissa järjestö-kuntayhteistyön vahvistamisen näkökulmaa ja ehdotuksiin tulleita perusteluita.

Tilaisuuksia ehdittiin maaliskuun 2020 kiertueella toteuttaa kaksi. Kiertue keskeytettiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, mutta hyvän kierre jatkoi kulkuaan virtuaalisesti – kaikkien alueiden palkinnot jaettiin verkossa. ”Oli erityinen kunniatehtävä saada tuoda tämän kisan kautta ilonpilkahduksia tähän poikkeukselliseen aikaan.”, kuvailee tunnelmia Hätinen.

Listaus palkituista perusteluineen löytyy Yhdistystorilta.

Onnea vielä kerran palkituille!

muutoskoordinaattori Anu Hätinen & erityisasiantuntija Katariina Luoto

#hyvänkierre #elinvoimapajat2020

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: