Tukea työnhakuun etänä– Uraverkosto valmentaa!

Keskisuomalaisille työttömille työnhakijoille on tarjolla järjestölähtöistä tukea työnhakuun kevään 2020 erityisolojen aikanakin. Uraverkosto on Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n koordinoima hankeverkosto, joka tuottaa työttömille työnhakijoille uraohjausta, työllistymistä tukevia ryhmävalmennuksia sekä tiimimuotoisia työkokeilumahdollisuuksia pelialalle ja ohjaustyön pariin. KYT ry:n Koutsaamo2 -hankkeen lisäksi Uraverkoston toiminnassa ovat mukana Keski-Suomen nuorisoseurojen Jyvässeudun 4H:n hankkeet.

Uraverkostossa on poikkeusolojen myötä siirrytty verkko- ja etätoteutuksiin. ”Hankkeet tuottavat yhteistoimin Uraverkosto.fi -sivustolle erilaisia verkkovalmennuksia ja osallistavia webinaareja työnhakijoiden työnhaun tueksi”, kertoo hankepäällikkö Tuuli Sahi. Kevään sähköiseen valmennustarjontaan voi tutustua Uraverkoston verkkosivuilla.Uusien webinaarien ja verkkovalmennusten suunnittelu on käynnissä ja tarjonta tulee kevään aikana lisääntymään monilla eri näkökulmilla työnhakutaitojen kehittämiseen”, jatkaa uraohjaaja Katri Karjula.

Tarjolla olevien verkkosisältöjen lisäksi Koutsaamo2 -hanke tarjoaa työnhakijoille henkilökohtaista uraohjausta. Ohjaukset tapahtuvat kevään 2020 aikana puhelimitse tai videoyhteyksin. Työnhakuunsa tukea kaipaava voi ottaa yhteyttä suoraan Koutsaamo2 – hankehenkilöstöön tai täyttää yhteydenottolomakkeen Uraverkoston sivuilla. Saapuneisiin yhteydenottoihin Koutsaamo2- hankkeesta vastataan muutaman arkipäivän kuluessa.

”Yritysten haasteelliset ajat näkyvät nyt poikkeuksellisen hiljaisena työmarkkinakeväänä, joten aika on haasteellista myös työnhakijan näkökulmasta. Haluamme Koutsaamo2 -hankkeessa sekä Uraverkostossa olla mahdollistamassa työnhakijoiden aktiivisuutta ja toimintaa aikana, joka helposti passivoi ja lamaannuttaa”, Sahi ja Karjula toteavat.

Uraverkoston tarjoamalla henkilökohtaisella uraohjauksella sekä verkkovalmennuksilla työnhakija voi kehittää omia valmiuksiaan ja taitojaan työnhakijana, jotta synkimpien pilvien väistyttyä omat tavoitteet ovat taas askeleen lähempänä.

Pääkuvassa: Koutsaamo2 -hankkeesta tavoitat hankepäällikkö Tuuli Sahin (vasemmalla), uraohjaaja Katri Karjulan sekä uraohjaaja Mohammad Ghadirin.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: