Keuruu edelläkävijä! Keski-Suomen ensimmäiset terveysaseman ja yhdistysten yhteistyön pelisäännöt julkaistu

Keuruulla yhdistykset ja terveysasema ovat tehneet yhteistyölleen pelisäännöt. ”Nämä ovat ensimmäiset laatuaan Keski-Suomessa. ” iloitsee Anu Hätinen Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:stä.

Uudenlainen yhteistyön avaus käynnistyi vuonna 2019, kun Keuruun terveysaseman henkilöstö ja Keuruulla toimivat yhdistykset kokoontuivat ensimmäisen kerran tapaamaan toisiaan kasvotusten. Yhteistyöillassa tutustuttiin puolin ja toisin sekä keskusteltiin siitä, miten yhteistyötä voitaisiin kehittää.

Pian tämän jälkeen järjestettiin toinen yhteistyöilta, jossa käytiin läpi yhteistyön paikkoja ja tutustuttiin Keuruun terveysaseman tiloihin. Korona-aika hidasti hieman yhteistyön rakentamista, mutta vihdoin tänä keväänä prosessi huipentui, kun yhteistyölle tehtiin yhdessä pelisäännöt. Nyt ne ovat valmiit ja julkaistu terveysaseman ala-aulan ilmoitustaululla sekä Keuruun järjestökahvien sivuilla.

Yhteistyöiltoja ovat järjestäneet yhteistyössä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) ry ja Keski-Suomen seututerveyskeskus. Illat ovat olleet osa KYT-järjestöpalveluiden koordinoimaa Keuruun järjestökahvit -toimintaa. Järjestökahvit kokoavat Keuruulla toimivia järjestöjä ja yhdistyksiä avoimiin yhteistyötapaamisiin 3–4 kertaa vuodessa.

”Terveysaseman henkilöstön ja yhdistystoimijoiden yhteiset kohtaamiset on koettu erittäin tärkeiksi. Olemmekin sopineet, että niitä jatketaan kerran vuodessa osana Keuruun järjestökahvien toimintaa.” kertoo palveluohjaaja Sanna Hyyryläinen Keuruun terveysasemalta.   

Terveysasemien ja yhdistysten yhteistyön kehittämiselle on noussut tarvetta myös muissa Keski-Suomen kunnissa. Vastaavanlaista yhteistyötä käynnistetäänkin elokuussa myös Laukaassa. Lisäksi sotekeskusten ja järjestöjen yhteistyön tueksi on kehitteillä muistilista yhteistyössä KYT ry:n, Keski-Suomen soteuudistuksen, soteammattilaisten ja järjestöjen kesken.

Lisätietoja: Anu Hätinen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, p. 050 599 6293 tai anu.hatinen@kyt.fi ja Sanna Hyyryläinen, Keski-Suomen seututerveyskeskus, p. p. 014 269 0052 tai sanna.hyyryläinen@seututk.fi

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: