Uusi yhteistyö tuo Jyväskylän asukas- ja kyläyhdistyksille helpompaa näkyvyyttä

Jyväskylän kaupunki, Yhdistystori.fi ja JAPA ry käynnistävät uuden yhteistyön, joka parantaa Jyväskylän asukas- ja kyläyhdistysten tietojen löydettävyyttä ja tekee yhdistyksille tietojen ilmoittamisesta helpompaa. Jatkossa yhdistysten tiedot kootaan yhteen paikkaan, Yhdistystori.fi:hin. Palvelun toimintaa esitellään asukas- ja kyläyhdistyksille yhteistyöillassa 1.9.2021 klo 17. Yhdistystori.fi on toimijoille maksuton, ja illassa opastetaan sen käyttöön.

Perinteisesti asukasyhdistysten yhteystietoja ovat nettisivuilleen koonneet Jyväskylän kaupunki ja JAPA ry. Yhdistysten tietoja on voinut ilmoittaa myös keskisuomalaista yhdistys- ja kansalaistoimintaa kokoavalle Yhdistystorille, jota ylläpitää Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry. Tietojen ajantasalla pitäminen on kuitenkin vaatinut paljon työtä niin yhdistyksiltä, kuin niitä koostavilta tahoilta.

Uuden yhteistyön myötä tilanne helpottuu: jatkossa riittää, että yhdistykset ilmoittavat tietonsa ainoastaan yhteen paikkaan, Yhdistystorille. Vuoden 2022 alusta asukas- ja kyläyhdistysten Yhdistystorille lisäämät tiedot päivittyvät automaattisesti Jyväskylän kaupungin ja JAPAn sivuille. Yleishyödylliset yhteisöt voivat ilmoittaa Yhdistystorilla ilmaiseksi. Palveluun rekisteröityneet voivat julkaista ja päivittää tietojaan itsenäisesti, ilman välikäsiä.

”Asukas- ja kyläyhdistykset ovat oleellinen linkki asukkaiden ja kaupungin väliseen vuoropuheluun. Meille on tärkeää löytää yhteys paikallisiin toimijoihin, sillä he tuntevat oman alueensa tilanteen ja tarpeet. Uusi yhteistyö helpottaa asuinalueyhdistysten tietojen löytämistä niin kaupungin, kuin vaikkapa uusien asukkaidenkin näkökulmasta.”, iloitsevat osallisuuskoordinaattorit Hanna Tenhunen ja Minna Huolman Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluista.

Yhdistystorin ylläpidosta vastaava Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen KYT-järjestöpalvelut tarjoaa palvelun käyttöön jatkuvaa ohjausta ja tukea.

Yhdistystorille voi rekisteröityä tästä: www.yhdistystori.fi/rekisteroityminen/

Yhdistystorin ja Jyväskylän kaupungin yhteistyötä on tiivistetty jo aiemmin, jotta asukkaat löytäisivät entistä paremmin yhteisöjen tuen, avun ja toiminnan pariin. Palvelu – ja näin kaikki siellä ilmoittavat – näkyy muun muassa Jyväskylän kaupungin palveluoppaassa.

Lisätietoja:

Osallisuuskoordinaattori Minna Huolman, Jyväskylän kaupunki, p. 050 5308698, minna.huolman@jyvaskyla.fi 

Erityisasiantuntija Matti Tervaniemi, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, p. 040 094 1833, matti.tervaniemi@kyt.fi

KL

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: