KYTin juhlaseminaarin tunnelmia

Keski-Suomen Yhteisöjen tuki juhlisti 20-vuotista historiaansa juhlaseminaarilla torstaina 4.11. Juhlaväkeä seminaariin saapui noin 50. Lisäksi seminaarin alkupuoliskon ohjelmaa oli mahdollista seurata etäyhteyden välityksellä. Kiitos kaikille juhlavieraille ja etäyhteyksien päässä mukana olleille!

Seminaarin ohjelmallisen osuuden Tourujoki-salissa avasi kansanedustaja Riitta Mäkinen. KYT on Mäkiselle tuttu myös entisenä työpaikkana ja hän muistelikin lämmöllä vuosiaan KYT ry:n palveluksessa.

Riitta Mäkinen puhujan korokkeella

Seminaarin ohjelmassa kuultiin kaksi mielenkiintoista asiantuntijapuheenvuoroa. Ensin E2 Tutkimuksen ohjelmajohtaja Jenni Simonen kertoi tuoreesta tutkimuksesta Luottamusta ilmassa, mutta kuinka paljon? – tutkimus eri sukupolvien luottamuksesta yhteiskunnan instituutioihin, jonka jälkeen ääneen pääsi Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Elina Pajula otsikolla Osallisuus ja järjestötoiminta luottamuksen rakentajina nyt ja tulevaisuudessa.

Luentosali, jossa ihmisiä ja valkokankaalla etäpuhuja

Uskallanko luottaa -dialogissa olivat keskustelemassa Keski-Suomen Liikunta ry:n aluejohta ja KYTin hallituksen varapuheenjohtaja Petri Lehtoranta, Nuorten Suomi ry:n tapahtumatuottaja Milla Köykkä ja kansalaistoiminnankeskus Mataran pitkäaikainen kävijä Sanna. Myös yleisö sai osallistui dialogiin, omia ajatuksiaan esittivät muun muassa KYTin hallituksen entinen puheenjohtaja Sakari Möttönen ja entinen toiminnanjohta Antero Mikonranta.

Ihmisiä paneelikeskustelussa

Dialogin jälkeen esiteltiin KYTin vasta valmistunut juhlajulkaisu, KYT ennen ja nyt, jonka koonnista yleisölle kertoi KYTin PAIKKO-toiminnan laatupäällikkö Susannna Uusitalo. Yleisölle näytettiin myös KYTin hankkeiden tuottama animaatio hanketoiminnan vaikuttavuudesta. Ohjelmaosuuden päätteeksi kuulimme toiminnanjohtaja Tiina Sivonen puheen, jossa päivän puheenvuorojen luottamusta käsittelevä teema sai päätöksen otsikolla Valitsemme luottamuksen!

Susanna Uusitalo puhujan korokkeella

Iltapäivän kakkukahveille siirryttiin Mataran aulan kautta, jossa oli mahdollista tutustua KYTin toimintaan. Paikalla oli KYTin eri toimintojen ja hankkeiden työntekijöitä, samalla sai jättää terveisensä vieraskirjoina toimineisiin pöytäliinoihin.

Kakkukahveilla Matara-salissa nostettiin malja 20-vuotiaalle KYTille Petri Lehtorannan ja tilaisuuden juontajana toimineen Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteisökoordinaattorin Sari Naapin johdolla. Kahvittelun ohessa nautittiin Ruamjai-kuoron huikeasta esityksestä. Pöydistä kantautui iloinen puheensorina ja vieraiden joukosta saattoi bongailla monia entisiä ja nykyisiä ”KYTtiläisiä”, yhteistyökumppaneita ja sidosryhmien edustajia.

Mies ja nainen, mies pitelee kuohuviini lasia
Ihmisiä nostamassa maljaa
Etualalla kahvitermareita ja taustalla kuoro
Kaksi naista halaamassa toisiaan
KAhvipöytä ja ihmisiä taustalla
Kuohuviini pullo ja laseja
Ihmisiä kahvipöydässä
Kukkia lähikuvassa

KYTin juhlavuosi lähenee loppuaan, mutta juhlat jatkuvat vielä! Pysy kuulolla KYTin juhlavuoden loppuhuipennuksissa seuraamalla Facebook-sivuamme.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: