Osatyökyinen Jyväskylässä: aloita uusi vuosi OTTO-hankkeen iloisessa porukassa

Osaamisella järjestöihin -hanke eli OTTO etsii uusia osallistujia alkuvuoden ja kevään 2022 ryhmään.

Toiminta on tarkoitettu osatyökykyisille jyväskyläläisille, jotka ovat työttömiä tai muuten työelämän ulkopuolella ja kaipaavat uusia virikkeitä ja tekemistä arkipäiviin. Jos tunnistit itsesi tästä kuvauksesta, jatka lukemista ja ota yhteyttä!

Pääset heti alusta alkaen mukaan suunnittelemaan OTTO-ryhmän toimintaa. Ryhmässä, yhdessä tekemällä ja kokemalla uusia asioita vahvistamme toistemme sosiaalisia taitoja, tuemme osallisuutta ja hyvinvointia. Yhdessä tutustumme erilaisiin, kiinnostaviin yhdistyksiin ja järjestöihin, sekä niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin osallistua esim. vapaaehtoistoimintaan, tai päästä työkokeiluun ja sitä kautta työelämään. Erittäin tärkeä osa toimintaamme on osaamisen tunnistaminen, jota toteutamme PAIKKO-menetelmällä ja todennetaan PAIKKO-osaamistodistuksella.

OTTO-toiminnassa on muun muassa kokkailtu Marttalassa ja Oton omassa toimintatilassa Vintillä, tutustuttu hevosavusteiseen toimintaan Ruskan Riemuilla, tanssittu ja liikuttu Jyväskylän Artmuscenterillä, retkeilty luonnossa Jääskelässä ja Nyrölässä, tehty mosaiikkia, decoupage-koristelua, luonnonkosmetiikkaa ja muita kädentaitoja sekä käyty lukemattomia keskusteluja erilaisista aiheista kasvotusten ja digisti Discordin välityksellä. Eri järjestöjen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja toimintaan on tutustuttu osallistujien kiinnostuksen mukaan. Käyntikohteina ovat olleet mm. JELMU ry, Äijälän Talo ry, SPR:n Kirppis, Suvimäen Klubitalo ja Nuorten Ystävät ry. Toimintaansa ovat käyneet esittelemässä mm. Japa ry, EHYT ry, Syömishäiriöliitto -SYLI ry ja Keski-Suomen Kylät ry.

Ryhmätoiminnan lisäksi tarjoamme yksilöohjausta ja -keskusteluja. Mikäli innostut jonkun järjestön toiminnasta, niin autamme sinua saamaan järjestöstä vapaaehtoistyötä, työkokeilupaikan tai palkkatukityön. Halutessasi voit toimia ryhmäsi vertaisohjaajana.

Hanke käynnistyi syksyllä 2020 ja jatkuu alkuvuoteen 2023 saakka. Ryhmätoimintaa järjestetään hankkeen omassa, viihtyisässä ”Vintti” -toimintatilassa Kansalaistoiminnankeskus Mataralla. OTTO-hanketta toteuttaa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, rahoittajina toimivat ELY-keskus, Jyväskylän kaupunki ja KYT itse.

Ota yhteyttä e-maililla otto@kyt.fi

tai suoraan hanketyöntekijöihin, Sirpa 044 710 9654 ja Eija 0400 151 258 ja sähköpostilla: etunimi.sukunimi@kyt.fi

Katso myös video OTTO-toiminnasta:

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Blogi

Ihmisiä, maisema ja talo
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n ESR-rahoitteinen Osaamisella järjestöihin -hanke eli OTTO on saanut 6 kuukauden jatkoajan. Hankkeen toiminta ja kehittämistyö jatkuu Read more
Puiston portailla ihmisiä
Osaamisella järjestöihin hankkeen toiminta käynnistyi syyskuun alussa vuonna 2020. Tänään, syykuun ensimmäisenä, täytimme siis kaksi vuotta! Merkkipäivää juhlimme normaalin hanketoiminnan Read more
kädet, vasra ja saniaisenlehti
Osaamisella järjestöihin -hankkeen järjestämän Otto-toiminnan syyskausi on käynnistynyt. "Oton-vintillä" eli hankkeen toimitilassa Kansalaistoiminnankeskus Mataralla, on tarjolla laaja kattaus aktiviteetteja jyväskyläläisille Read more
Rastas oksalla
Tiistaina 7.6. Ottolaisten porukka teki retken Tourujoen luontopolulle ja ympäristöön luontokuvaaja Pablo Casson opastuksella. Kesäkuun alussa luonto on vehreimmillään ja Read more
KYTin Osaamisella järjestöihin -hanke eli OTTO haastatteli osallisuusviikon kunniaksi Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteisökoordinaattori Sari Naappia. Kyselimme Sarilta, millaisia osallisuuden, vapaaehtoistyön ja Read more
Nostalgisissa elokuvissa talonmies Pikkarainen lakaisee pihakatua. Korttelin naiset ripustavat yhdessä pyykkiä narulle. Huolto pelaa ja tietotoimisto toimii. Rapussa soi ovikello. Read more
Kuvassa auton renkaista tehty norsu
Nykyajan työelämä on kuin yksi suuri maailmanpyörä, jossa toiset nääntyvät taakkansa alle, työn paljouteen, ja toisilla sitä ei ole lainkaan. Read more
Värikkäitä sukkia ripustettuna naulakkoon.
Puhelin soi. Vastaan, ”Osaamisella järjestöihin, Eija Lappi”.  Arka ääni esittelee itsensä ja kertoo, että on kuullut Otto-hankkeesta. Onkohan hän soittanut Read more