Paljon onnea, Keski-Suomen aluevaltuutetut!

Keskisuomalaiset järjestöt ilahduttivat 23.2.2022 yhteisellä onnittelukirjeellä kaikkia Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustoon valittuja. Kirje kutsuu ja haastaa uusia valtuutettuja tiiviiseen yhteistyöhön järjestöjen kanssa sekä nostaa esiin keskisuomalaisten järjestöjen merkitystä, osaamista ja työn laajuutta.

Järjestöillä on valtavasti annettavaa hyvinvointialueelle, vahvuutenamme ihmisten arjen tuntemus. Haluamme kirjeellä onnitella uusia valtuutettuja, ja kertoa meistä järjestöistä sekä järjestöyhteistyön keskeisistä kanavista Keski-Suomessa.”, kuvailevat Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja Katariina Luoto, joka työskentelee KYT-järjestöpalveluissa kehittämispäällikkönä, ja Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän puheenjohtaja Petri Lehtoranta.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto, johon valittiin 69 valtuutettua, aloittaa tehtävässään 1.3.2022. Aluevaltuusto päättää, miten sosiaali- ja terveyspalvelut Keski-Suomessa toteutetaan. Hyvinvointialueen toiminta käynnistyy 1.1.2023.

Järjestöjen onnittelukirjeen voit ladata tästä tai lukea alta tekstinä.

*********************************************

Hyvä keskisuomalainen aluevaltuutettu,

Lämpimät onnittelut valinnastasi Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Olet tärkeällä paikalla ja merkityksellisessä tehtävässä. Keskisuomalaiset järjestöt toivottavat Sinulle menestystä luottamustehtävääsi.

Me keskisuomalaiset järjestöt tarjoamme järjestökentän osaamisen ja asiantuntemuksen aluevaltuuston työn tueksi hyvinvointialueen kehittämisessä. Vahvuutemme on aina ollut ymmärrys ihmisten arjesta ja palveluiden kehittämisestä asiakaslähtöisesti.

Keskisuomalainen järjestötoiminta on aktiivista. Tekemämme työ näkyy konkreettisesti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, sairauksien ennaltaehkäisyssä, sairastuneiden, heidän läheistensä sekä vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten tukemisessa. Järjestöt ovat myös merkittäviä sote-palveluiden tuottajia ja samalla satojen ihmisten työpaikkoja. Esimerkiksi pelkästään Keski-Suomen potilas- ja kansanterveysjärjestöissä on yli 20 000 jäsentä, yli 1000 vapaaehtoista, noin 50 htv palkattua henkilökuntaa, ja ne tavoittavat vuosittain jopa 65 000 ihmistä.

Järjestöjen kanssa tehtävä yhteistyö on kirjattu hyvinvointialueiden toimintaa säätelevään sote-lakiin. Me järjestöt olemme koko sote-valmistelun ajan olleet tiiviissä yhteistyössä niin päättäjien kuin valmistelijoiden kanssa. Olemme iloisia, että Keski-Suomen VATE on ehdottanut hyvinvointialueen pysyvään rakenteeseen sote- ja pela-järjestöjen omaa asiantuntijaryhmää. Toivommekin, että voitte tukea tätä tavoitetta.

Hyvinvointialueella tarvitaan lisäksi tiivistä yhteistyötä aluehallinnon ja järjestöjen välillä. Keski-Suomen Järjestöareena vakiintuneena maakunnallisena järjestöjen yhteistyöelimenä sekä sen nimeämä Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä ovat jatkossakin oivat kumppanit laaja-alaiseen järjestökentän yhteistyöhön.

Yhteistyössä rakennamme ihmisen näköisen hyvinvointialueen!

Keskisuomalaisten järjestöjen puolesta ja yhteistyötämme odottaen,

Petri Lehtoranta

Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän puheenjohtaja

Katariina Luoto

Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: