Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Hyvinvointialueen järjestöjen ja seurakuntien asiantuntijaryhmä nimetty

Keski-Suomen hyvinvointialue tiedotti 26.4.2022 sosiaali-, terveys- ja pelastusalan järjestöjen ja seurakuntien asiantuntijaryhmän työn käynnistymisestä vuodelle 2022. Uuden, laaja-alaisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on tuoda järjestöjen ja seurakuntien näkökulmaa ja osaamista valmistelun keskeisiin teemoihin kuten hyvinvointialueen strategiaan, yhtenäisten toimintamallien valmisteluun, avustuksiin ja hyvinvointialueen järjestöyhteistyön ja osallisuuden rakenteisiin.

Työ asiantuntijaryhmän perustamiseksi käynnistyi Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän(* järjestöjen hyvinvointialueelle tekemästä ehdotuksesta. Keski-Suomen hyvinvointialue pyysi kumppanuuspöytää ehdottamaan asiantuntijaryhmään 12 järjestöedustajaa ja kumppanuuspöytä käynnisti tätä varten avoimen haun.

Lisäksi hyvinvointialue pyysi ehdotuksia seurakunnilta. Asiantuntijaryhmän kokoonpano noudattaa kumppanuuspöydän ja seurakuntien laatimia ehdotuksia. Järjestöjen ja seurakuntien asiantuntijaryhmä toimii valmistelun tukena vuoden 2022 ajan. Vuoden aikana arvioidaan tarve mahdolliselle pysyvämmälle yhteistyörakenteelle.

KYTin toiminnanjohtaja Tiina Sivonen on yksi asiantuntijaryhmän järjestöedustajista. Mukana on laaja-alainen joukko edustajia erilaisista järjestöistä.

Ryhmän kokoonpano

 • Wilén Jari Keski-Suomen Pelastusalan Liitto ry.
 • Seppänen Kalle Keski-Suomen Sopimuspalokunnat ry
 • Astikainen Anne Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry
 • Lehtoranta Petri Keski-Suomen Liikunta ry
 • Aapajärvi Tero Jyväskylän Seudun Invalidit ry / Keski-Suomen cp-yhdistys
 • Huovinen Susanna Keski-Suomen ensi ja turvakoti ry
 • Turkkila Susanna Keski-Suomen Näkövammaiset ry
 • Sivonen Tiina Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
 • Hauvala Tuija Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry
 • Pigg Kristiina Keski-Suomen Sydänpiiri Ry
 • Suojasalmi Jussi Sovatek-säätiö
 • Liiri Kati Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki ry
 • Ahonen Heli Jyväskylän seurakunta
 • Liukko Aki Vaajakosken baptistiseurakunta

Lisätietoja

Arto Lampila, projektipäällikkö, osallisuus ja järjestöyhteistyö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 312 5271, arto.lampila(at)jyvaskyla.fi

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

KYT tiedottaa -logo.
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) ry:n hallitus on kokouksessaan 29.8.2022 päättänyt tarkistaa hallinnoimiensa tilojen käytön yleisiä periaatteita ja linjaa seuraavasti: Jokainen KYTin toiminnassa mukana oleva yhdistys
Lue lisää
Miltä näyttää järjestöyhteistyön tila Keski-Suomen hyvinvointialueella tällä hetkellä? Mitä asioita on vielä avoimena? Toiminnanjohtajamme Tiina Sivonen koosti listan järjestöyhteistyön osalta vielä toistaiseksi auki olevista asioista.
Lue lisää
KYTin henkilöstöä valmiina juhlaan
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki eli KYT vietti viime vuonna suurta juhlaa, kun yhdistyksemme täytti 20-vuotta. Sekä yhteisömme arkeen että juhlatunnelmiin, voit palata lukemalla uunituoreen 2021- toimintakertomuksemme.
Lue lisää
Yhtämatkaa-somekampanjan kuvituskuva Uraverkosto KYT
Keskisuomalaiset järjestöt tekevät vaikuttavaa ja merkittävää työtä työllisyyden edistämiseksi. Järjestöt ovat ketteriä matalan kynnyksen toimijoita kulkemaan #yhtämatkaa toimintaan osallistuvien asiakkaiden, työnantajien sekä julkisen sektorin kanssa.
Lue lisää