OTTO-hankkeen lähiluontoretki

Tiistaina 7.6. Ottolaisten porukka teki retken Tourujoen luontopolulle ja ympäristöön luontokuvaaja Pablo Casson opastuksella. Kesäkuun alussa luonto on vehreimmillään ja täynnä elämää. Retkeläiset bongasivat muun muassa useita linnun pesiä, joita lähestyttiin pesärauhaa kunnioittaen. Tourujoen ja Mataran ympäristössä seikkailevat myös muun muassa cityrusakot, oravat ja vesimyyrä, joiden näkemisen toivossa luonnossa liikuttiin rauhallisesti ja kaikki aistit avoinna.

Tiesitkö, että lähiluonnossa liikkuminen auttaa palautumaan ja vähentää stressiä? Luonnossa oleskelu vaikuttaa terveyteen myös muun muassa alentamalla verenpainetta sekä parantamalla kognitiivisia ja motorisia taitoja. Myös tasapaino saa hyvää harjoitusta epätasaisessa maastossa liikkuessa.

Alla kuvatunnelmia Ottolaisten retkestä

Naakka istuu kynnyksellä
Pitkospuut ja ruohoa
Peippo istuu oksalla
Luontoa
Lokki ilmassa
Rastaan pesä puussa
Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: