Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry

Järjestöt ja hyvinvointialue: yhteistyön jäntevöittämistä tarvitaan yhä

Miltä näyttää järjestöyhteistyön tila Keski-Suomen hyvinvointialueella tällä hetkellä? Mitä asioita on vielä avoimena? Toiminnanjohtajamme Tiina Sivonen koosti listan järjestöyhteistyön osalta vielä toistaiseksi auki olevista asioista.

Keskisuomalaisten yhdistysten ja järjestöjen halu olla mukana tekemässä tätä 2020-luvun merkittävää yhteiskunnallista uudistusta on sen käynnistymisestä alkaen ollut suurta. Toimijat ovat aktiivisesti tarjonneet mm. asiantuntemustaan, erityisosaamistaan, asukasnäkökulmaa ja toiminnallista yhteistyötä valmisteluun.

Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän jo vuodenvaihteessa 2021-22 hyvinvointialueelle ehdottama sote-järjestöjen asiantuntijaryhmä on käynnistynyt 10.6.2022. Mukana ovat myös pela-järjestöt ja seurakunnat. Sivonen on yksi asiantuntijaryhmän jäsenistä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen toiminnan käynnistymiseen on enää kuusi kuukautta. Järjestöyhteistyön osalta tiivistämistä tarvitaan yhä. Toiminnanjohtajamme koostama lista on toimitettu Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Maria-Kaisa Aulalle ja valmistelutyöstä vastaaville henkilöille, ja se on jo synnyttänyt hyvää vuoropuhelua.

Järjestöyhteistyön tilannekuva -koostelistan voit lukea tästä (pdf).

Tiina Sivonen
Kuva. KYTin toiminnanjohtaja Tiina Sivonen.

Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelun työryhmien järjestöedustajia on listattu mm. maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan sivuille. Sivonen on Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän valitsema jäsen neuvottelukunnassa.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa:

Artikkelit

KYT tiedottaa -logo.
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) ry:n hallitus on kokouksessaan 29.8.2022 päättänyt tarkistaa hallinnoimiensa tilojen käytön yleisiä periaatteita ja linjaa seuraavasti: Jokainen KYTin toiminnassa mukana oleva yhdistys
Lue lisää
KYTin henkilöstöä valmiina juhlaan
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki eli KYT vietti viime vuonna suurta juhlaa, kun yhdistyksemme täytti 20-vuotta. Sekä yhteisömme arkeen että juhlatunnelmiin, voit palata lukemalla uunituoreen 2021- toimintakertomuksemme.
Lue lisää
Yhtämatkaa-somekampanjan kuvituskuva Uraverkosto KYT
Keskisuomalaiset järjestöt tekevät vaikuttavaa ja merkittävää työtä työllisyyden edistämiseksi. Järjestöt ovat ketteriä matalan kynnyksen toimijoita kulkemaan #yhtämatkaa toimintaan osallistuvien asiakkaiden, työnantajien sekä julkisen sektorin kanssa.
Lue lisää
On May 18th, 2022, KYT will host a special session in Matara with presentations and discussion on civil society and civic space in Finland and
Lue lisää