Otto-toiminnan vilkas syksy

Osaamisella järjestöihin -hankkeen järjestämän Otto-toiminnan syyskausi on käynnistynyt. ”Oton-vintillä” eli hankkeen toimitilassa Kansalaistoiminnankeskus Mataralla, on tarjolla laaja kattaus aktiviteetteja jyväskyläläisille osatyökykyisille.

Uutena toimintona käynnistyy muun muassa kuntosaliharjoittelu kaksi kertaa viikossa. Ohjatuissa harjoituksissa voi jokainen treenata oman kunnon ja jaksamisen mukaan. Jos kuntosaliharjoittelu on täysin uusi juttu, on tässä porukassa helppo rohkaistua mukaan! Harjoittelua ohjaa Otto-toiminnan asiakas. Vertaisohjaajana toimiminen ja tätä kautta oman osaamisen vahvistaminen, onkin yksi vakiintuneista toimintamalleistamme.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi Ottolaiset voivat edistää hyvinvointiaan kehonhuollolla ja ravintotiedolla, näitä tuokioita on ohjelmassa keskiviikkoisin. Lisäksi järjestämme Elämäntavat remonttiin -luentosarjan jossa teemoina ovat muun muassa hyvä ravinto, sydänterveys, asumiseen liittyvät taidot ja painonhallinta.

Digitaidoissa hankkeen asiakkaille järjestetään tänä syksynä muun muassa Discord- ja Canva -koulutukset. Discord on alun perin videopeliyhteisöille suunniteltu pikaviestintä- ja VoIP-sovellus. Discord tarjoaa mahdollisuuden yhteydenpitoon pikaviesteillä ja puheluilla. Otto-ryhmän sisäisessä viestinnässä on hyödynnetty Discordia jo hankkeen alusta lähtien. Canva on puolestaan ilmainen graafisen suunnittelun ja kuvankäsittelyn ohjelma, jolla on helppo laatia esimerkiksi kutsukortteja, onnittelukortteja, esitteitä tai vaikka taatusti joukosta erottuvia ansioluetteloita.

Syksyn ohjelmassa on myös pelailua, vierailuja Kortteli Klubille ja Mataran toimintaan osallistumista. Monikulttuurikeskus Glorian kanssa suunnitellaan yhdessä Pop up -lounaita ja myös Oton vintillä on osallistujilla mahdollisuus valmistaa yhdessä purtavaa.

Leppoisaa yhdessäoloa, omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamista sekä järjestömaailmaan tutustumista jatketaan myös toki edelleen.

Olet tervetullut mukaan toimintaamme, jos olet jyväskyläläinen ja olet työtön tai muuten työelämän ulkopuolella! Asiakkaaksi voi hakeutua laittamalla viestiä osoitteeseen otto@kyt.fi tai ottamalla yhteyttä suoraan hankkeen työntekijöihin. Eija Lappi, projektipäällikkö, 0400 151 258 tai Sirpa Pekkarinen, hankekehittäjä, 044 710 9654.

Otto-hankkeen toiminan makupaloja

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: