Hankeportfolio: Päättyneet hankkeet

Info-Gloria 2015-2016

infogloria banneri uusin 4

Info Gloria oli ESR -rahoitteinen maahanmuuttajaneuvonnan kehittämishanke, jonka toteutusaika oli tammikuusta 2015 joulukuuhun 2016. Hankkeen tavoitteena oli kehittää ja vakiinnuttaa matalan kynnyksen monikieliset neuvontapalvelut Keski-Suomeen. Hankerahoituksessa oli myös Jyväskylän kaupunki mukana. Hankkeessa työskenteli projektipäällikkö, projektisuunnittelija ja viisi maahanmuuttajaneuvojaa. Neuvojat palvelivat asiakkaita suomen, englannin, venäjä, viron, persian, kurdin, thain, ranskan, kinjaruandan ja suahilin kielillä. Hankkeessa vahvistettiin maahanmuuttajaneuvojien ammattiosaamista tarjoamalla heille räätälöityä koulutusta. Lisäksi vahvistettiin mm. kaupungin asiakaspalveluhenkilöstön osaamista maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa tarjoamalla toimialakohtaista koulutusta. Hanke pyrki myös kokeilemaan erilaisia teknologiaratkaisuja neuvonnassa, niin että saataisiin Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevien pienempien kuntien vieraskieliset kuntalaiset neuvontapalveluiden piiriin.

Hankkeen jälkeen neuvontapiste sai rahoituksen Jyväskylän kaupungilta ja neuvonta jatkuu Gloria ry:n toteuttamana. Neuvontapiste toimii Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteydessä samassa aulassa Monikulttuurikeskus Glorian kanssa (Matarankatu 6). Info Gloriassa neuvotaan esimerkiksi seuraavissa kysymyksissä: missä voi opiskella, kuinka täyttää lomakkeita, miten hakea asuntoa, mitä Kelasta tulleet kirjeet ja lomakkeet tarkoittavat, mistä löytää päiväkoti tai koulu lapsille tai mistä ylipäätänsä löytää apua arjen ongelmiin?

Info Glorian ajankohtainen tiedotus tapahtuu Monikulttuurikeskus Glorian sivujen kautta, www.monikulttuurikeskus-gloria.fi

 Hankkeen julkaisu Issuu-palvelussa https://issuu.com/kytry/docs/infogloria_monikielisen_neuvontatyo
 (PDF -versio löytyy myös KYT:n julkaisuista.) 

  

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: