Hankeportfolio: Päättyneet hankkeet

OPS – oppisopimuksella töihin-hanke

Välikäsi banneri kesy

 

OPS – oppisopimuksella töihin-hanke  1.3.2015-31.12.2016  

Viitaseudun Kumppanuus ry toteutti OPS – Oppisopimuksella töihin!-hanketta ajalla 1.3.2015 – 31.12.2016. Hanke toimi Pihtiputaan ja Kinnulan kuntien alueella. 

OPS-hankkeen tavoitteena oli kehittää työllistymistä edistävä ohjausmalli, jossa huomioidaan työnhakijan ja työnantajan tarpeet.

Kehittämistyön toimenpiteinä parannettiin työnhakijoiden työelämä- ja työnhakuvalmiuksia, osallistumalla  rekrytointitapahtumiin sekä ryhmätoiminnoilla ja koulutuksilla. Oppisopimuskoulutuksesta järjestettiin useita infotilaisuuksilla niin työnhakijoille kuin työnantajille yhteistyössä oppisopimustoimiston kanssa. 

Pihtiputaalla OPS-hanke oli mukana työllistymistyöryhmässä, joka loi ns. oppisopimusrepun, jossa kerrotaan selkeästi oppisopimuskoulutuksesta. Pihtiputaan kunta korotti työnantajayritykselle myönnettävää oppisopimuskoulutustukea. 

Hankkeen toimintohin osallistui 40 henkilöä, joista 25 oli mukana eri ryhmätoiminnoissa. Hankkeen myötävaikutuksella työllistyi viisi työnhakijaa ja neljä aloitti oppisopimuskoulutuksen. Työnantajia oli mukana viisi, eri koulutus- ja infotilaisuuksiin osallistui yli 50 henkilöä.

Yhteystiedot:

Viitaseudun Kumppanuus ry, PL 36, Kunnantalo, Pihtipudas

www.viitaseudunkumppanuus.fi/ 

Viitaseudun Kumppanuus ry:n OPS-hankkeesta lisää tästä.