Keväistä karkelointia kulttuurin maustein Jämsässä

Iloinen puheensorina kävi, kun toukokuun viimeisen päivän iltana parisen kymmentä osallistujaa vaihtoi kuulumisia pitkän ajan jälkeen kasvokkain Jameksen Olkkarissa. Kyseessä oli Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki (KYT) ry:n koordinoima Jämsän yhdistysten Vuoroin vieraissa -verkoston kevätkarkelot. Verkosto on kokoontunut korona-aikana vain verkossa ja vihdoinkin kasvokkain järjestetyssä tapaamisessa ei juttu loppunut kesken.

Verkoston yhteisenä keskeisenä ja hyväksi koettuna toimintatapana on, että iltoja isännöivät vuorotellen eri yhdistykset. Tällä kertaa isäntänä toimi Jämsänlaakson Setlementti, joka esitteli kulttuuripainotteista toimintaansa. Lisäksi jokainen pääsi kertomaan yhdistyksensä toiminnasta ja keskustelemaan, miten kulttuuri näkyy omassa toiminnassa ja millaista yhteistyötä eri yhdistysten välillä voisi olla kulttuurin näkökulmasta.

Verkosto on kokoontunut Jämsässä jo vuodesta 2014 lähtien ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhdistysten keskuudessa. Verkostolle ja nimenomaan kasvokkaisille tapaamisille on selkeä tarve. Osallistujien palautteiden mukaan tapaamiset tarjoavat heille ajankohtaista tietoa sekä tärkeän paikan tutustua, verkostoitua ja luoda uusia yhteistyösuhteita. Ne myös vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Pienen kesätauon jälkeen onkin hyvä taas jatkaa tapaamisia. Seuraava tapaaminen järjestetäänkin heti syyskauden alkuun: 1.9.21 klo 17–19 Särkijärven kuntotalolla. Isäntänä toimii tuolloin Jämsän Voimavara ry.

Vuoroin vieraissa -illat on tarkoitettu kaikille Jämsän yhdistyksille, järjestöille ja seuroille. Haluaisitko sinä mukaan tai esittelemään yhdistyksesi toimintaa? Ota yhteyttä KYT-järjestöpalveluihin.

Jämsän Vuoroin vieraissa on yksi KYT-järjestöpalveluiden koordinoimista paikallisista verkostoista. Muut verkostot ovat Keuruun järjestökahvit sekä Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan pyöreä pöytä.

AH

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: