Keski-Suomen kansallispuistot

Keski-Suomessa on neljä kansallispuistoa. Isojärven kansallispuisto kuului aikaisemmin Keski-Suomeen, mutta Kuhmoisten kunta siirtyi osaksi Pirkanmaan maakuntaa 1.1.2021, jolloin kansallispuistojemme määrä väheni yhdelllä.

Tältä sivulta löydät Leivonmäen kansallispuiston Luupään lenkin ja Etelä-Konneveden Kalajan kierroksen reittikuvaukset sekä Isojärven kansallispuiston Heretyn luontopolun kierroksen.

Toivottavasti saat ideoita tulevia retkeilyhetkiä varten! Sivulle tulee pian myös Salamajärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistojen esittelyvideot.

Leivonmäen kansallispuisto – Luupään lenkki

Luupään lenkki on 2,2 kilometriä pitkä. Reitin kulkemiseen menee noin 1 tunti. Maasto on helppo kulkea. Lähtöpaikka on Kirveslammen pysäköintialue.

Liikuntarajoitteisille on Harjujärven esteetön reitti, jonka pituus on 700 metriä/suunta. Lähtöpaikka on Harjujärven puolikota.

Etelä-Konneveden kansallispuisto – Kalajan kierros

Kalajan kierros on 4,6 kilometriä pitkä. Reitin kulkemiseen menee 3-4 tuntia. Maasto on vaikea kulkea, reitillä on paljon nousuja ja laskuja. Lähtöpaikka on Kalajan pysäköintialue.

Liikuntarajoitteisille on Vuori-Kalajan esteetön reitti, jonka pituus on 300 metriä. Lähtöpaikka on Vuori-Kalajan esteetön pysäköintialue.

Luontovoimaa! -hanke suosittelee käyntiä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Video on sieltä ja siinä näkyy Kalajan kierros nimisen reitin maisemia. Maisemat ovat upeat! Käy katsomassa ja ihastumassa.

Isojärven kansallispuiston esittelyvideo. Videolla kävellään Heretyn luontopolkua pitkin.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: