Keski-Suomen kansallispuistot

Keski-Suomessa on neljä kansallispuistoa. Isojärven kansallispuisto kuului aikaisemmin Keski-Suomeen, mutta Kuhmoisten kunta siirtyi osaksi Pirkanmaan maakuntaa 1.1.2021, jolloin kansallispuistojemme määrä väheni yhdelllä.

Tältä sivulta löydät Leivonmäen kansallispuiston Luupään lenkin ja Etelä-Konneveden Kalajan kierroksen reittikuvaukset.

Toivottavasti saat ideoita tulevia retkeilyhetkiä varten! Sivulle tulee pian myös Isojärven sekä Salamajärven kansallispuistoista esittelyvideot.

Leivonmäen kansallispuisto – Luupään lenkki

Luupään lenkki on 2,2 kilometriä pitkä. Reitin kulkemiseen menee noin 1 tunti. Maasto on helppo kulkea. Lähtöpaikka on Kirveslammen pysäköintialue.

Liikuntarajoitteisille on Harjujärven esteetön reitti, jonka pituus on 700 metriä/suunta. Lähtöpaikka on Harjujärven puolikota.

Etelä-Konneveden kansallispuisto – Kalajan kierros

Kalajan kierros on 4,6 kilometriä pitkä. Reitin kulkemiseen menee 3-4 tuntia. Maasto on vaikea kulkea, reitillä on paljon nousuja ja laskuja. Lähtöpaikka on Kalajan pysäköintialue.

Liikuntarajoitteisille on Vuori-Kalajan esteetön reitti, jonka pituus on 300 metriä. Lähtöpaikka on Vuori-Kalajan esteetön pysäköintialue.

Luontovoimaa! -hanke suosittelee käyntiä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Video on sieltä ja siinä näkyy Kalajan kierros nimisen reitin maisemia. Maisemat ovat upeat! Käy katsomassa ja ihastumassa.
Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: