Kansalaistoiminnankeskus Matara

Kansalaistoiminnankeskus Matara on syntynyt järjestöjen ja kansalaisten tarpeisiin. Matara tarjoaa osallisuuden ja toiminnan paikkoja sekä tiloja Jyväskylän Tourulassa, muutaman korttelin päässä kävelykadulta. Matara tarjoaa paikan kohtaamisille sekä edistää toimijoiden välistä yhteistyötä. Mataran toimijayhteisön ja muiden tilojen käyttäjien järjestämä toiminta antaa ihmisille osallistumisen ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, vertaisryhmiä, kerhoja, koulutusta ja muita tilaisuuksia. Kansalaistoiminnankeskus Mataraa hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry ja sitä rahoittavat STEA ja Jyväskylän kaupunki.

Tilat

Matarassa on vuokralla noin 30 toimijayhteisöä, joiden alla on erilaisia hankkeita. Lisäksi Matara tekee yhteistyötä muiden yhteisöjen kanssa. Matarassa on huomioitu järjestöjen monet tarpeet, sillä keskuksessa on vuokrattavana kokous- ja ryhmätiloja ja kokouksia helpottavia fasiliteetteja sekä Mataran aula, kohtaamispaikka, joka muuntuu moneksi.

Mataran aula

Kaikille avoimessa kohtaamispaikassa voi käydä mm. lukemassa päivän lehden kahvikupposen äärellä, käyttää yleisötietokonetta, tutustua KäytäväGallerian näyttelyihin, pelata lautapelejä ja koronaa, löytää lukemista tuo ja vie kirjastosta sekä lainata sähköavusteisen polkupyörän Lastipyörälainaamosta. Lastipyörälainaamoa toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys Japa ry:n kanssa.  Mataran aulassa on pöytä ennalta arvaamattomille kohtaamisille, kun kaipaat juttuseuraa tai vaikkapa pelikaveria.  

Kohtaamispaikka mahdollistaa myös messujen, teatteriesitysten ja askartelutuokioiden, erilaisten keskustelujen tai monien muiden tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen.

Matarassa on OLKA®-piste, josta voit tulla esimerkiksi hakemaan tukea ja tietoa sairauteesi liittyen, mitata verenpaineesi, tehdä terveystestejä tai saada tietoa eri järjestöjen palveluista ja vertaistuesta. OLKA-pisteellä järjestöt voivat pitää teemapäiviä ja tietoiskuja. OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaala Novassa ja Matarassa. OLKAn toimintamalli on valtakunnallinen.

Mataran aula on avoinna ma-to 8-18 ja pe 8-17, jolloin myös Mataran aulapalvelu palvelee asiantuntemuksellaan. Aukioloaikojen ulkopuolella kokous- ja ryhmätilat ovat vuokrattavissa järjestötoimijoille.

Toimintaa ja tapahtumia

Lähtökohtana Matarassa on yhteistyö erilaisten toimijoiden kanssa. Matara itsessään järjestää muutamia säännöllisesti toteuttavia toimintoja sekä tapahtumia vuodessa. Uudet ideat ovat tervetulleita ja niitä otetaan ilolla vastaan.

Mataran vakiintuneita toimintoja ovat bingo, ekotuunauspaja, bubi-visa, Arki-info ja filosofian keskustelupiiriä. Osaa vakiintuneista toiminnoista ohjaa vapaaehtoiset.

Matarassa järjestetään vuoden aikana erilaisia tapahtumia, joita ovat mm. synttärit, Mataran Markkinat, Matka halki Mataran – suunnistus järjestöjen maailmaan opiskelijoille ja joulun alla lauletaan joululauluja.  

Matara on tiloja, toimintaa ja tapahtumia sekä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja iloa.

Lisätietoja Mataran toimijoista, tapahtumista ja tiloista löytyy www.matara.fi.

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: