PAIKKO mukana kehittämässä Lapin oppimisympäristöjä osana VoL1 hanketta.

EU-logoja.
VOL-logot

VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa on Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa työpajojen asiakkaiden digitaitoja sekä tarjota valmennushenkilöstölle osaamista ja valmiuksia uudenlaisten, modernien ja digitaalisia välineitä hyödyntävien valmennusmenetelmien omaksumiseen. Samalla kehitetään myös hanketoimijoiden mahdollisuuksia tunnistaa valmennuksessa hankittua osaamista.

Hankkeessa rakennetaan ammatillisen etävalmennuksen malli, mikä pohjautuu opinnollistamisen periaatteisiin. Hankkeen ammatillista etävalmennusta toteutetaan vertaiskehittämistä hyödyntäen hankepaikkakuntien yhteistyönä (Rovaniemi, Kemi, Kemijärvi).
Etävalmennus toteutetaan ammatillisten perustutkintojen tutkinnon perusteiden mukaisena valmennuksena. Hankkeen pilottialat / työpajat ovat puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä tutkintoon valmentava koulutus TUVA.
Hankkeen tuloksena syntyy ammatillinen etävalmennus, joka liitetään tunnistettuihin oppimisympäristöihin. Etävalmennukseen osallistumisesta on mahdollisuus jatkossa saada PAIKKO-osaamistodistus. Hankkeen toiminnan myötä työpajojen työtehtäviä virtualisoidaan ja valmentajille tarjotaan koulutusta virtuaalisen etävalmennuksen toteuttamiseen työpajoilla koko Lapin maakunnan alueella.

KYT ry:ssä yhteyshenkilönä toimii Susanna Uusitalo

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: