PAIKKO osaksi KYT osuuskunnan toimintaa

PAIKKO osaamisen tunnistamisen järjestelmä siirtyy vuoden 2024 alusta alkaen osaksi KYT osuuskunnan toimintaa.

Jatkossa perustoiminta ja järjestelmän ylläpito rahoitetaan käyttäjiltä laskutettavin vuosittaisin käyttömaksuin. Toiminnan hinnoittelupohja on puristettu sellaiseksi, että pienelläkin PAIKKOkäyttäjällä on taloudellisesti mahdollista jatkaa järjestelmän käyttämistä. Yhteiskunnallisen yrityksen toimintaperiaatteiden mukaisesti tavoitteena ei ole liikevoiton maksimoiminen, vaan toiminnan tavoitteena on tukea käyttäjiä heidän toiminnassaan. Vuoden alusta alkaen noudatettava hinnasto on nähtävissä www.paikko.fi/paikko-2024. Aikaisemmin asiakkuuksien perustamiskustannuksiin käytetty käyttöönottomaksu jää edelleen käyttöön. Muuttuvassa tilanteessa uusimme kaikki käyttäjäsopimukset. Vanhojen asiakkaiden kanssa sopimusten uusiminen aloitetaan jo syksyn aikana.

Tavoite, että PAIKKO toiminta on siirtynyt kokonaan verkkopohjaiseksi, toteutui syksyn aikana. Niin oppimisympäristöjen raportointi kuin osaamisen dokumentointi toimivat käyttäjille tunnuksella avautuvalla OmaPAIKKO -alueella. Tällä hetkellä käyttöoikeuden omaavia käyttäjiä on hieman alle 1000 ympäri koko Suomen. Tunnistettavista oppimisympäristöistä laadittuja oppimisympäristöraportteja on nettisivuilla julkaistuna yli 700 ja luonnoksena järjestelmässä on lisäksi noin 150 raporttia, joiden julkaisuprosessi on meneillään. Järjestelmän uusin ominaisuus on osaamistodistustyökalun tiedonkeruu, jonka avulla voidaan laskea organisaatiokohtaisten ja tutkintokohtaisten osaamistodistusten määrä.

PAIKKOtoiminnan toinen tärkeä osa, kehittämistoiminta, jää osaksi KYT ry:n toimintaa. Tavoitteena on edelleen osallistua valtakunnalliseen yhteistyöhön opinnollistamisen ja osaamisen tunnistamisen edistämiseksi.

Lisätietoja PAIKKOtoiminnasta saat osoitteesta www.paikko.fi

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: