Ekotuunari-hanke

Ekotuunari-hanke | 1.3.2018 – 31.5.2020

Ekotuunari-hankkeessa pilotoidaan ja testataan internetin käytön mahdollisuuksia työllistämisen ja tavaroiden uusiokäytön yhdistämisessä. Samalla luodaan alusta toiminnalle, jossa halukkaat tuunaajat, työttömät työnhakijat, voivat vahvistua yritysosaamisessa ja asenteessa. Alusta rakennetaan yhteistyössä yhteistyökumppaneiden, erityisesti INNOtyöverkon kanssa.

Hanke mahdollistaa työllistymisen osittain tai jopa kokonaan kädentaitoja hyväksi käyttäen. Kierrätykseen ja tuunaukseen soveltuvia tavaroita/tekstiilejä/vaatteita saadaan uusiokäyttöön ja sillä tavoin vähennetään ympäristökuormaa.

Hankkeen ensimmäisenä tuloksena on syntynyt nettisivusto, jonka välityksellä tavaroiden lahjoittajat, tuunausta tilaavat, ideanikkarit ja kädentaitajat löytävät toisensa. Työttömät työnhakijat rekisteröityvät eri rooleihin em. mukaisesti. Toisena päätavoitteena on matalankynnyksen yrittäjyysvalmennuksen kehittyminen.

Ekotuunarin kohderyhmänä ovat tuunauksesta ja kädentaidoista kiinnostuneet työttömät työnhakijat, joille netti- ja some-palveluiden käyttö ja hyödyntäminen on tuttua. Tuloksena odotetaan syntyvän yrittäjämäistä asennetta osallistujille, pienyrittäjyyttä kiertotalouden saralle ja ympäristökuorman vähenemistä.

Ekotuunarin yhteystiedot: Rauna Koivunen | p. 044 788 3509 | sähköp. etunimi.sukunimi@jklkl.fi

Ekotuunaria toteuttaa Jyväskylän Katulähetys ry

Jaa tämä sivu sosiaalisessa mediassa: